© Copyright Vereecke Fijnproeverspakketten 2017 All Rights Reserved
Fijnproeverspakketten
Vereecke
Home Chocolaterie Confiserie Biscuiterie Dranken Gastronomie Business gifts Sinterklaas Pasen Onze filosofie Pers Causerie
“Chocolade, een goddelijke lekkernij! Causerie en degustatie.” Programmaoverzicht: Deel 1: (duur ongeveer 60 min) theoretisch gedeelte - De geschiedenis van de chocolade. Er was eens .... - Wetgeving, ambao, praktische tips, bewaring, .... - Chocolade, alles wat ge altijd al wilde weten: dikmaker? verslavend? constipatie? aphrodisiacum? enz.... - Chocolademarkt België en de rest van de wereld. Wat cijfermateriaal.. - Pralines, onze nationale trots... soorten - merken... Deel 2: (duur ongeveer 20 min) praktisch gedeelte - Wat drinkt men bij chocolade? - Degustatie van een vier drankjes met diverse chocolaatjes. Het accent ligt hier op de combinaties van smaken. Deel 3: (duur ongeveer 60 min) genieten en degusteren - Degustatie van diverse soorten pralines en chocoladeartikelen met een glaasje banyuls. - Chocolade en de psyche. “Zeg me welke chocolade je eet en ik vertel je wie je bent”. Een test. - Degustatie van ambachtelijke koekjes met koffie en advocaat. Prijs:  minimum van 25 personen kilometervergoeding: 0.25 € / km honorarium, voordracht, degustatie inbegrepen: 300 € (bedrag voor 25 personen) per persoon extra: + 8 € (groep tot 50 personen) per persoon extra: + 7.5 € (groep tot 75 personen) per persoon extra: + 7 € (groep tot 200 personen) Inbegrepen: - voordracht (2 hr) didactisch materiaal - 4 kleine drankjes ( bvb: Porto, Sherry, Madeira, Monbazillac, ...) - 4 degustatiechocolaatjes per persoon - glaasje Banyuls (portoglas) - pralines ter degustatie 5 à 6 per persoon - ambachtelijke koekjes: kletskoppen, brugse achten, botersigaretjes, boterspeculoos… - advocaatje Zelf te voorzien door de vereniging: - koffie + koffietas (facultatief) - water + waterglas (facultatief en wenselijk) - scherm - degustatietafels per 4,8,12... personen haaks op de spreker. (opstelling praktisch ivm scherm en tevens gezellig tafelen) - buffettafels om de degustieborden klaar te maken. (5 lopende meter per 25 personen - muuropstelling of in zaal) Regio: West- en Oost Vlaanderen, Vlaams Brabant en Antwerpen (afhankelijk van de agenda) Tijdstip: Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag - Vrijdag  (Namiddag of Avond) Niet: tijdens de schoolvakanties - paasperiode - maand december - dinsdagavond en vrijdagavond Locatie: Liefst een nette ruimte, gemakkelijk toegankelijk ivm lossen en laden. (parkeergelegenheid)
NL / FR / EN / DE
Causerie