Home Thema Chocolaterie Confiserie Biscuiterie Desserts Gastronomie Delicatessen Wijnen Likeuren Fijnproevers Geschenken Horeca B2B Degustatie Contact
Boetiek Middelkerke (Burelen en Atelier) Leopoldlaan 59 8430 Middelkerke Tel 00 32 (0) 59/300651 Alle dagen open 9.30 - 12.30 hr & 13.30 - 18.30 hr info@fijnproeverspakketten.be
Boetiek Nieuwpoort Albert 1 laan 277 8620 Nieuwpoort Tel 00 32 (0) 58/232707 Alle dagen open 10.00 - 12.30 hr & 13.30 - 18.00 hr info@fijnproeverspakketten.be
Groothandel laden - lossen Parijsstraat 23 8430 Middelkerke Tel 00 32 (0) 59/300651 Alle dagen open 9.30 - 12.30 hr & 13.30 - 18.30 hr info@fijnproeverspakketten.be
Degustatie Contact
VEREECKE FIJNPROEVERSPAKKETTEN Since 1961
Boetiek Middelkerke (Burelen) Leopoldlaan 59 8430 Middelkerke Tel 00 32 (0) 59/300651 Alle dagen open 9.30 - 12.30 hr & 13.30 - 18.30 hr info@fijnproeverspakketten.be
Boetiek Nieuwpoort Albert 1 laan 277 8620 Nieuwpoort Tel 00 32 (0) 58/232707 Alle dagen open 10.00 - 12.30 hr & 13.30 - 18.00 hr info@fijnproeverspakketten.be
Groothandel laden - lossen  (Atelier) Parijsstraat 23 8430 Middelkerke Tel 00 32 (0) 59/300651 Alle dagen open 9.30 - 12.30 hr & 13.30 - 18.30 hr info@fijnproeverspakketten.be
Chocolade, een goddelijke lekkernij! Causerie en degustatie. Programmaoverzicht: Deel 1: (duur ongeveer 60 min) theoretisch gedeelte - De geschiedenis van de chocolade. Er was eens .... - Wetgeving, ambao, praktische tips, bewaring, .... - Chocolade, alles wat ge altijd al wilde weten: dikmaker? verslavend? constipatie? aphrodisiacum? enz.... - Chocolademarkt België en de rest van de wereld. Wat cijfermateriaal.. - Pralines, onze nationale trots... soorten - merken... Deel 2: (duur ongeveer 20 min) praktisch gedeelte - Wat drinkt men bij chocolade? - Degustatie van een viertal drankjes met soorten diverse chocolaatjes. - Het accent ligt hier op de combinaties van smaken. Deel 3: (duur ongeveer 60 min) genieten en degusteren - Degustatie van diverse soorten pralines en chocoladeartikelen met een glaasje banyuls. - Chocolade en de psyche. “Zeg me welke chocolade je eet en ik vertel je wie je bent”. Een test. - Degustatie van ambachtelijke koekjes met koffie en advocaat. - Vragen? Prijs:  minimum van 25 personen kilometervergoeding: 0.25 € / km honorarium, voordracht, degustatie inbegrepen: 300 € (bedrag voor 25 personen) per persoon extra: + 8 € (groep tot 50 personen) per persoon extra: + 7.5 € (groep tot 75 personen) per persoon extra: + 7 € (groep tot 100 personen) speciale tarieven voor grotere groepen korting indien de organistatie zelf zorgt voor extra hulp (personeel) Inbegrepen: - voordracht (2 hr) didactisch materiaal - 4 kleine drankjes ( bvb: Porto, Sherry, Madeira, Monbazillac, ...) - 4 degustatiechocolaatjes per persoon - glaasje Banyuls (portoglas) - pralines ter degustatie 5 à 6 per persoon - ambachtelijke koekjes: kletskoppen, brugse achten, botersigaretjes, boterspeculoos… - advocaatje Zelf te voorzien door de vereniging: - klein lepeltje metaal of plastiek - koffie + koffietas (facultatief maar altijd welkom) - water + waterglas (wenselijk) Wordt meegebracht: - kleine glaasjes 5 per persoon - bordjes - beamer, laptop en scherm. (opmerking: borden en glaasjes dienen niet te worden afgewassen) Regio: West- en Oost Vlaanderen Vlaams Brabant en Antwerpen Tijdstip: Niet: tijdens de schoolvakanties - paasperiode - maand december Locatie: Liefst een nette ruimte. Gemakkelijk toegankelijk ivm lossen en laden. (parkeergelegenheid) Tafelschikking per veelvoud van vier personen en haaks op de spreker. Vooraan ruimte overlaten voor de beamer. Extra tafels in buffetopstelling (mag tegen muur) ongeveer 8 lopende meter per 50 personen. Hierop worden de degustieborden (1 per persoon) op voorhand klaar gemaakt. ”... Filip De Meulenaere, zaakvoerder, verdiepte zich beroepshalve in de wereld van de chocolade, wetgeving en geschiedenis, verkoop en degustatie. Chocolade is voor hem een ware passie en een nooit eindigende culinaire ontdekkingsreis. Op enthousiaste wijze weet hij zijn publiek te begeesteren en te boeien en onder te dompelen in alle facetten van het chocoaldegebeuren...”   In het verleden gastspreker bij talloze bedrijven en verenigingen: MARKANT, LIONS, LSP, ROTARY, NEOS, JCI, OKRA, BNP PARIBAS... Ridder van de Vlaamse Confrerie van de Gastronomie